Kuninkaalliset, nuo epäilyttävän täydelliset synnyttäjänaiset

Brittihovi sai prinsessan: Perhe pääsi kotiin sairaalasta – ensimmäinen vauvakuva julki

Nettiuutisen otsikko vaikuttaa viattomalta ja pakkohan juttu on auki klikata. Kuka nyt ei tuoretta pikkuprinsessaa tahtoisi ihastella?

Mutta tuskin edes huomaan kuvassa vauvakääröä. Näen vain sietämättömän freesin näköisen nuoren naisen edustusasussa, korkokengissä, huolitellussa kampauksessa ja meikissä. Hän näyttää siltä kuin olisi juuri herännyt suloisilta kauneusunilta, joiden aikana haikara on lempeästi laskenut reilun kolmen kilon nyytin hänen käsivarsilleen.

Ehkä niin on käynytkin, sillä tavallinen kuolevainen ei näytä kuvan naiselta alle kymmenen tuntia synnytyksestä. Tai ehkä se on juuri siniverisyys, joka antaa suojan synnytyksen ikäviltä lieveilmiöiltä. Ja voihan olla, että Pyhän Marian sairaalan 8400 euroa peruspäivätaksaan kuuluu huomattavasti enemmän Hot Mama Span palveluita kuin suomalaisen synnytysyksikön poliklinikkamaksuun.

Niin tai näin, vastuuntuntoisen median kuuluisi lisätä aineistoihinsa maininta ”sisältää epärealistista kuvamateriaalia”. Koska niin ei tietenkään kukaan tee, koen velvollisuudekseni muistuttaa aiheeseen liittyvistä inhorealiteeteista omien kokemusteni kautta.

Kuopuksemme synnytyksessä avustanut kätilö halusi erikseen varoittaa minua ensikohtaamisesta peilikuvani kanssa. Näky ei kuulemma olisi pysyvä, joten ei kannattaisi säikähtää.

Säikähdin silti.

Pöhöttyneet kasvoni olivat kauttaaltaan punakirjavat ja näytin verestävästä aknesta kärsivältä tuurijuopolta. Olin ponnistanut kasvoni täyteen pienenpieniä verenpurkaumia. En tiennyt, että sellainen on mahdollista. Luojan kiitos, ettei sentään suoni päästä poksahtanut.

Edelliskerrasta viisastuneena tiesin, että kotiintulovaatteiksi käyvät tismalleen samat vaatteet, joissa on vaappunut laitokselle. Suloista vartaloa kauniisti myötäilevää kukkamekkoa ei kannattaisi suunnitella vielä edes ristiäisiin, sillä maha ei tulisi katoamaan pitkään aikaan.

Itse asiassa molempien synnytysten jälkeen minun on tehnyt mieli kavuta takaisin synnytyssalin lavetille ja pyytää kätilöä tarkastamaan, onko sieltä mahdollisesti tulossa vielä toinenkin. Niin suuri möllykkä on kivuliaiksi turvonneiden hinkkien alla edelleen pullottanut, vaikka vauva onkin saatu onnellisesti maailmaan.

Korkokengät synnytyslaitoksen eteisessä ovat mauton vitsi. Siro lasikenkä sopii myös oikeassa elämässä vain aidon kuninkaallisen jalkaan. Tavallinen synnyttäjä sen sijaan käyttää linttaan astuttuja vanhoja lenkkareita (koska loppuraskaudesta kenkiä ei enää kumarruta solmimaan vaan ne survotaan jalkaan väkivalloin seinästä tukea pitäen) tai miehen rantalipokkaita (koska mitkään muut kotoa löytyvät jalkineet eivät mahdu jalkaan).

Elämänsä suurimman päivätyön juuri tehneelle kropalle jo ajatuskin välittömästä kannattelusta piikkikorkojen varassa on sietämättömän julma. Alaselkä ansaitsee aamutossunsa.

Herttuattaren korkokenkäiset ensiaskeleet synnytyssairaalasta päivänvaloon olivat eilispäivän seuratuinta uutissisältöä. Miljoonat silmäparit odottavat nyt jo kuumeisesti lisää hellyyttäviä kuvia hetkistä, jotka normaalisti kuuluvat privaatteihin perhealbumeihin.

Ja kaikki tämä on tietysti vain lähtölaukaus monarkiafanien pakkomielteelle saada seurata pienen prinsessan elämää häpeilemättömän yksityiskohtaisesti. On kai ihan kohtuullista, että kuninkaallisen elämän taakat koko elämänsä ajan kantava saa tehdä sen myös näyttäen kuninkaalliselta.

Oma ulkoinen olemukseni ei onneksi ole kiinnostanut yhtään Päijät-Hämeen keskussairaalan ohi lenkkeillyttä lahtelaista, kun olen avannut oven ulkomaailmaan vastasyntynyt sylissäni. He ovat ohittaneet meidät täydellisen tietämättöminä siitä, että juuri minun käärössäni piilottelee maailman täydellisin kruunaamaton kruununperillinen.

5 thoughts on “Kuninkaalliset, nuo epäilyttävän täydelliset synnyttäjänaiset

  1. Mä synnytin 52h joista ponnistin luomuna tunnin ja sain pojan ulos vaikka tuli ohimo edellä. Vajaata tuntia myöhemmin kävelin kuin mitään ei ois tapahtunukaan. Silmien alla oli pienen pieniä verenpurkaumia mutta jos joku ois tullu mut meikkaamaan ja laittamaan viimesen päälle ni ei ois ollu mikään ongelma seisoa korkkareissa ja vilkutella ihmisille hymy korvissa. Tässä oli kulunut jo 10 tuntia. Herttuatar piti itsensä hyvässä kunnossa koko raskauden ajan ja onhan kuvissa selvästi turvotusta niin äidistä kuin tyttäressä. 🙂

    Tykkää

  2. Ikävää tuottaa pettymys, mutta kyllä tuo herttuattaren freesiys on mahdollista ihan meille tavallisillekin pulliaisille. Mulla on kaikista kolmesta lapsesta jäänyt niin maha kuin raskauskilotkin välittömästi synnytyslaitokselle ja olen heti synnytysten jälkeen mahtunut vanhoihin vaatteisiini. Mulla ei ole edes yhtä ainutta raskausarpea. Tuntuu olevan kovin yksilöllistä tämäkin asia, ja tiedän olevani ”onnekas”.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s