Tosimies ylpeilee aarteidensa nipsaisulla

Tänään äidit ympäri maailmaa tuntevat syvää kiitollisuutta lapsistaan. Onnea meille, onnekkaat äidit!

Tänään olemme maailman parhaita äitejä, vaikka juuri eilen olisimme saaneet täyslaidallisen ryöpytystä siitä, miten tyhmiä, inhottavia, epäreiluja ja totaalisen sietämättömiä voimmekaan olla. Molemmat näkemykset ovat tietysti aitoja rakkaudenosoituksia. Myös jälkimmäisistä pitäisi muistaa olla kiitollinen.

Kiitos. 

Aika moni äitienpäiväkakkua lusikoiva nainen tietää sydämessään, onko oma joukkue jo kasassa vai vieläkö säilytetään optio lisävahvistukselle.

Vaikka perheen lapsiluku olisi molempien vanhempien mielestä täynnä, pumppaa moni perheenäiti silti vielä pitkään ylimääräisiä hormoneja itseensä. Osa päätyy erittäin lopulliselta kuulostavaan sterilisaation.

Suomessa nainen steriloidaan miestä useammin. THL:n mukaan vuonna 2012 naisten prosenttiosuus sterilisaatioista oli 55. Vielä vuonna 2000 operaatioista jopa yli 80 prosenttia tehtiin naisille. Suuntaus on siis luojan kiitos kohti monia muita Euroopan maita, joissa miehen sterilisaatio on huomattavasti tavallisempaa kuin naisen.

Ai miten niin luojan kiitos? No siten niin, että on vaikea keksiä syitä miksi sterilisaatio pitäisi tehdä juuri naiselle.

Ensinnäkin toimenpide on naiselle monimutkaisempi eikä nukutuksessa tehty tähystys – jolla toimenpide usein tehdään – ole koskaan täysin riskitön. Miehelle vasektomia tehdään paikallispuudutuksessa ja se kestää noin 20 minuuttia. Kotiin voi lompsotella noin vain heti toimenpiteen jälkeen. Palkinnoksi saa pari sairauslomapäivää, jolloin voi ansaitusti vaikka uppoutua sohvanperukoille katsomaan mielisarjoja Netflixistä.

Jos hyvä tuuri käy, saattaa vaimo tarjota muutamat sankarioluet kyytipojaksi toipuvalle sydämensä valitulle.

Miksi sitten juuri nainen menee niin monessa perheessä operaatioon? Ehkä osalle suomalaismiehistä siittiöillä varusteltu haaroväli on yhtä tärkeä mieheyden mittari kuin oikean merkkinen auto. Onneksi nykymiesten joukossa – kuten tilastotkin osoittavat – on yhä enemmän hyvällä itsetunnolla varustettuja yksilöitä, joiden miehuus ei ole kiinni lemmennesteen koostumuksesta.

Ehkäpä nämä miehet kokevat toimenpiteen mahdollisuutena tehdä jotain konkreettista yhteiseksi hyväksi. Hedelmällisyyden maailma lieveilmiöineen kun koettelee väistämättä elämän aikana naista enemmän aina ensimmäisistä kuukautisista vaihdevuosiin asti.

Nainen tuottaa elämänsä aikana noin 400 kypsää munasolua. Tiedättekös te miehet mitä se tarkoittaa? Luulen, että tiedätte. Keskimäärin 400 kertaa elämässä veristä vuotoa useamman päivän kerrallaan. Ei erityisen mukavaa, mutta minkäs teet. Sellaista on naisen elämä. Toiset saavat lisäksi kovia fyysisiä kipuja sekä rankkoja mielialamuutoksia.

Joka ikinen kuukausi. Miettikääpä sitä.

Luulen, että aika mielellänne olette sivustaseuraajia myös raskausaikana. Yhdeksän kuukauden poikkeustila on melkoinen myllerrys eikä aina fyysisestikään ongelmaton. Teidän osanne on vain laskea kymmeneen hormonikiukun kohdellessa teitä sietämättömän epäoikeudenmukaisesti. Se on aika vähän se. Neuvon jatkamaan laskemista vielä kahteenkymmeneen, jos kymmenen ei riitä.

Luulen myös, että aika moni synnytyksessä arvokkaana tukena (tätä en vähättele hetkeäkään, tietäkää se!) ollut mies kiittelee mielessään, että elämän ensimmäisissä arpajaisissa on kohdalle osunut XY-arpa.

Eikö tämän litanian jälkeen tunnukin kohtuulliselta, että myös mies uhrautuu edes kerran elämässään parisuhteen yhteiseksi hyväksi? Kyseessä on herran tähden vain aika harmiton nipsaisu. Kestätte sen kyllä. Isot miehet.

Tiedättekö mitä minulle tulee mieleen miehestä, joka vastustaa vasektomiaa henkeen ja vereen, vaikka tietää, että perheen lapsiluku on täynnä? No sitä, että mokomakin silmänvilkuttaja haluaa säästellä itseään tulevaisuuteen. Aikaan, jolloin oman vaimon Parasta ennen -päiväys on miehen silmissä ohitettu ja tekee mieli vaihtaa itseään kaksikymmentä vuotta nuorempaa tytönheitukkaan, jonka vauvakuume ei ole vielä edes leimahtanut roihuunsa.

Vaunujen työntely nuoren vaimon vierellä voi toki olla miehisyyttä pönkittävää. Näkevätpä naapuritkin, että makuuhuoneessa on asiat kunnossa ja tykki laulaa edelleen iloisesti.

Mitä näille elosteleville testosteronivaareille haluaisin sanoa?

Ostakaa hyvät miehet mieluummin vaikka se Alfa Romeo.

1 thought on “Tosimies ylpeilee aarteidensa nipsaisulla

 1. Nyt on käynnissä kansalaisaloite ”Steriloimislain ikäraja pohjoismaiseksi eli 25 vuotta ja lapsiluvuksi kaksi lasta”
  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2401
  Aloitteen tavoitteena on 25 vuotta tai kaksi lasta steriloinnin perusteeksi.
  ”Viime vuonna (2016) jo yli puolet steriloinneista tehtiin miehille, selviää terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiistaina julkaisemasta tilastosta.”
  https://yle.fi/uutiset/3-9690584

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s