Nukkuvien puolue viettelee väsynyttä kotiäitiä

Huhuu, sinä kotiäiti väljähtyneen kahvisi äärellä! Vaivutko sinäkin ajoittain älylliseen tyhjiöön, jota täyttää vain sukkia syövän pesukoneen arvoitus ja permanent-tussilla seinään piirretyn Hello Kittyn puhdistushaaste?

Tervetuloa kerhoon.

Tunnustan, että ympäröivä maailma on hoitovapaalla ajoittain vaarassa sumentua uutisissa vilahtelevaksi epäolennaiseksi mössöksi. Mutta juuri nyt tapahtuu jotain, minkä takia jokaisella väsyneelläkin äiti-ihmisellä on velvollisuus ulkoistaa itsensä älytyhjiöstä edes hetkeksi.

Eduskuntavaalit tulevat.

Itse yritin tässä aamuna eräänä saada tarttumapintaa ulkomaailmaan väljähtyneen aamukahvini äärellä lukemalla Helsingin Sanomia. Lehdessä kerrottiin Helsingin yliopiston nukkuvia äänestäjiä käsitelleestä tuoreesta tutkimuksesta.

Nukkuvat äänestäjät? Uuuuh…. Vauvaperheessä Lupa Nukkua tuntuu parhaalta puolueohjelmalta ikinä! Nukkuvien puolue viekoitteleekin minua nyt enemmän kuin koskaan.

Tutkimuksen mukaan äänestäminen periytyy. Eli toisinpäin: äänestämättä jättäminen periytyy. Jos vanhemmat eivät äänestä, lapsetkaan eivät todennäköisesti tee niin aikuisina. Need I say more? Vaikka itse olisi pettynyt karvaasti poliitikkoihin tai viittaisi kintaalla koko politiikalle, luulisi tutkimustuloksen motivoivan äänestämiseen.

Vai haluatko, että lapsesi elää aikuisena muiden talutusnuorassa voimatta vaikuttaa häntä itseään koskeviin asioihin? Et halua. Joten äänestä. Äänestä, vaikka se miten turhauttaisi.

Itseäni turhauttaa juuri nyt suuri kysymysmerkki, joka ei ole vielä muuttunut numeroksi, jonka haluaisin äänestyslappuun kirjoittaa.

Sinun asiallasi. On tekojen aika. Vastuuta vauvasta vaariin. Joopajoo.

Kitinä siitä, ettei sopivaa ehdokasta löydy, on monelle riittävä tekosyy jättää äänestämättä. Totuus on kuitenkin se, että vain asettumalla itse ehdolle voi löytää kaikessa omaa arvomaailmaa edustavan ehdokkaan.

Onko muuten joku löytänyt itselleen 100-prosenttisesti mätsäävän elämänkumppanin? Niinpä niin. Eikö ole kohtuutonta vaatia kansanedustajaehdokkailta täydellisyyttä, vaikka tietoisesti jopa pariudumme epätäydellisyyden kanssa?

Olen laatinut ensi viikon sunnuntaille perheenäidin toimenpidesuunnitelman, jonka saa vapaasti kopioida käyttöön, kun se oma epätäydellinen ehdokas on löytynyt. (Ja se löytyy kyllä! Minullekin. On jokaisissa vaaleissa löytynyt.)

Äänestyspaikalle mennään koko perheen voimin ja matkalla kerrotaan lasten ikätasoille sopivasti, mistä äänestämisessä on kyse. Eteisessä lapset saavat sujauttaa killingit vaalikeräyslippaaseen ja kuulla, mihin avustus käytetään.

Sitten vanhemmat käyvät vuorotellen vaalikopissa, jonka jälkeen nautitaan kiireettömät vaalikahvit, kuten vanhemmalla sukupolvella on usein tapana tehdä. Äänioikeuden käyttäminen jos joku on jätskitötterön arvoinen juttu.

Eikä tämä ole mitään elitististä hurskastelua vaan vastuullisen kansalaisuuden malli lapsille, jotka onnekseen kasvavat demokratian syleilyssä.

Advertisement

3 thoughts on “Nukkuvien puolue viettelee väsynyttä kotiäitiä

  1. Omat vanhempani ovat aina äänestäneet. 😀 Itsekkin aioin, kunnes kävi ilmi, että ehdokas on eri vaalipiirissä, joten Se jäi siihen. En aio muita äänestää, ja koska häntä en voi, niin en äänestä tällä kertaa ollenkaan. 🙂

    Tykkää

    • Itsellänikin ”omimmalta” tuntuva ehdokas on väärässä vaalipiirissä. Harmillista. Mutta uskon että riittävän hyvä löytyy vielä omastakin vaalipiiristä. Paras tietysti olisi, jos olisi vielä omasta kaupungista.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s